Στόχος όλων μας στα online Αγγλικά είναι να διαμορφώσουμε ατμόσφαιρα συγκέντρωσης και ομαδικού πνεύματος όπως στην φυσική τάξη του e-Lingua, ώστε να πετύχουμε το ίδιο αποτέλεσμα και πρόοδο των παιδιών όπως στα μαθήματα μέσα στην αίθουσα του Κέντρου μας.

Γι’ αυτό, δάσκαλοι, γονείς και μαθητές-παιδιά ακολουθούμε μερικούς βασικούς κανόνες:

 1. Οι γονείς φροντίζουν να διασφαλίσουν κατάλληλη συσκευή στον μαθητή, κυρίως laptop ή υπολογιστή με κάμερα και μικρόφωνο, καλή σύνδεση internet και απομονωμένο χώρο για να παρακολουθήσει το online μάθημα αγγλικών, χωρίς ενοχλήσεις από άλλα μέλη της οικογένειας.
  Για τις μικρές ηλικίες (έως 7-8ετών) ο ρόλος του γονέα είναι βοηθητικός, μόνο ως προς το τεχνικό κομμάτι και σε καμία περίπτωση παρεμβατικός στη μαθησιακή διαδικασία.
 2. Όλοι οι μαθητές συμμετέχουν στο online μάθημα σαν να βρίσκονται καθισμένοι στο τραπέζι του φροντιστηρίου με την δασκάλα και τους συμμαθητές τους.
 3. Ο μαθητής ή η μαθήτρια είναι μόνος/η μπροστά στην κάμερα και συμμετέχει πλήρως.
  Βλέπει τους άλλους και τον βλέπουν όλοι οι άλλοι. Άρα το online μάθημα Αγγλικών γίνεται απαραίτητα με ανοιχτές κάμερες.
 4. Στο σπίτι έχει γίνει έλεγχος  πριν την έναρξη του online μαθήματος αγγλικών, αν λειτουργεί η προς χρήση συσκευή, αν είναι φορτισμένη κι αν λειτουργεί το internet.
 5. Η αμφίεση του, τα ρούχα του είναι κατάλληλα για μάθημα Αγγλικών(πχ όχι πιτζάμες ).
 6. Με την έναρξη του online μαθήματος αγγλικών είναι μόνος του στο χώρο, χωρίς άλλες συσκευές π.χ. τηλέφωνο ή TV ανοιχτή, ώστε να συγκεντρωθεί στο μάθημα με όλη του την προσοχή.
 7. Προσπαθεί να συμβάλλει από μέρους του στην καλή διεξαγωγή του μαθήματος με κάθε τρόπο, πχ δεν αναλαμβάνει ευθύνες μέσα στο σπίτι , δεν απαντάει σε κουδούνια ή τηλέφωνα, δεν τρώει οτιδήποτε κατά την ώρα των online Αγγλικών.
 8. Σηκώνεται από την καρέκλα μόνο στο διάλειμμα του online μαθήματος οπότε μπορεί να πάει για νερό, κολατσιό κλπ ή όταν το απαιτούν οι ανάγκες του μαθήματος π.χ. για κιναισθητικές δραστηριότητες (τραγούδι με χορό, μιμήσεις κλπ).
 9. Ο μαθητής ή μαθήτρια φροντίζει να στείλει το homework που του ανέθεσε η κυρία του, με το μέσο που του ζήτησε και εντός της ορισμένης προθεσμίας.

Όλοι μας, δάσκαλοι, μαθητές και γονείς συμβάλλουμε ο καθένας απ’ τη μεριά του, ώστε τα online Αγγλικά του παιδιού να έχουν άριστο αποτέλεσμα.