Όλοι οι γονείς κάποια στιγμή αναρωτιούνται πότε το παιδί τους θα τελειώσει με τα αγγλικά. Κι όταν μιλάμε για το τέλος των αγγλικών, εννοούμε την πολυπόθητη απόκτηση ενός πτυχίου, συνήθως του υψηλότερου, του Proficiency.

Τότε είναι που οι περισσότεροι γονείς (και παιδιά) αγχώνονται, καθώς βλέπουν ότι ο χρόνος περνά και πρέπει να επισπεύσουν τις διαδικασίες.

‘’Μα, εμένα το παιδί μου ξεκίνησε αγγλικά στην Δ’ Δημοτικού, γίνεται να πάρει το Lower στη Β’ Γυμνασίου;’’

‘’Η κόρη μου κάνει ήδη τέσσερα χρόνια αγγλικά, πότε θα πάρει το Lower και πότε το Proficiency;’’

‘’Το παιδί μου πρέπει οπωσδήποτε να έχει τελειώσει με τα αγγλικά μέχρι την Α’ Λυκείου, γιατί μετά θα ξεκινήσει φροντιστήριο για το σχολείο και τις Πανελλήνιες.’’

Τους παραπάνω προβληματισμούς, τους ακούμε πολύ συχνά εμείς οι καθηγητές και ιδιοκτήτες κέντρων ξένων γλωσσών. Και με το δίκιο τους οι γονείς προβληματίζονται και θέλουν να οργανώσουν με τον καλύτερο τρόπο το χρόνο των παιδιών τους.

Εδώ λοιπόν, είναι αναγκαία η ύπαρξη και λειτουργία των εντατικών καλοκαιρινών μαθημάτων, είτε δια ζώσης στην τάξη του φροντιστηρίου είτε online.

Στο e-Lingua προτείνουμε στους δυνατούς μαθητές που θέλουν να επισπεύσουν την εκμάθηση των αγγλικών, εντατικά θερινά μαθήματα. Έτσι, οι μαθητές μπορούν μέσα σε πέντε εβδομάδες –μέχρι τις αρχές Ιουλίου- να βγάλουν με επιτυχία την ύλη μιας ολόκληρης τάξης και το Σεπτέμβριο να βρεθούν σε ακόμα μεγαλύτερο επίπεδο.

Άρα είτε με διαδικτυακά- ONLINE είτε με δια ζώσης καλοκαιρινά μαθήματα, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο: Γονείς και μαθητές βγαίνουν κερδισμένοι και σε χρόνο και σε χρήμα!

Ειρήνη Ράμαλη,
Διευθύντρια e-Lingua,
καθηγήτρια Αγγλικής