Η τεχνολογία μας επέτρεψε να συμμετέχουμε σε μαθήματα από το σπίτι μας, αλλά εμφάνισε και τεχνικά προβλήματα που δεν συναντούσε ο μαθητής και ο δάσκαλος στο μάθημα μέσα στην τάξη.
Τώρα όμως, αν κολλάει η εικόνα ή αν δεν ακούγεται καλά ο μαθητής ή ο δάσκαλος, τι μπορεί να κάνει ο μαθητής από το σπίτι του;

                                                               5 ΑΠΛΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛEΣ

 1. Για ανεμπόδιστα online αγγλικά, μην επαφίεστε στο συνηθισμένο οικιακό Wi-Fi.
  Με ένα καλώδιο ethernet, συνδέστε την συσκευή σας απευθείας στο ρούτερ. Αν η συσκευή σας δεν έχει είσοδο Ethernet, αγοράστε έναν αντάπτορα. Δεν κοστίζει πολύ και αναβαθμίζει τη σύνδεση σας εντυπωσιακά.

Εναλλακτικά, αν δεν θέλετε μακριά καλώδια στα πόδια σας, χρησιμοποιήστε το σύστημα Power Line που με λογικότατο κόστος, συνδέει τη συσκευή σας με το ρούτερ, μέσα από τις πρίζες του ρεύματος. Είναι πρακτικό και πολύ αποτελεσματικό.

 1. Κατά τη διάρκεια των online μαθημάτων αγγλικών σας, σταματήστε όλες οι άλλες online δραστηριότητες. Αποφύγετε download ή streaming και κλείστε τις άλλες ανοιχτές καρτέλες στο browser. Ζητείστε από τους οικείους σας να αποφεύγουν, όσο γίνεται, τη χρήση του Internet, όταν κάνετε online μάθημα αγγλικών. 
 1. Εάν κολλάει η εικόνα κατά τη διάρκεια του online μαθήματος αγγλικών ή σας πετάει έξω, κάντε αποσύνδεση και επανασύνδεση από την εφαρμογή του online μαθήματος πχ zoom.
  Αν δεν διορθωθεί, κλείστε το συγκεκριμένο browser πχ Chrome, που χρησιμοποιείτε και ανοίξτε τα από την αρχή.

Αν και πάλι δεν πετύχετε σωστή λειτουργία, κάντε επανεκκίνηση της συσκευής σας και ξανά συνδεθείτε. Η επανεκκίνηση φρεσκάρει εντελώς τις συσκευές.

 1. Φροντίζετε να κάνετε update στα Windows με την πρώτη ένδειξη που δείτε.
  Το ίδιο και στα υπόλοιπα προγράμματα που χρησιμοποιείτε.
  Αν δεν είναι επικαιροποιημένα, μπορεί να σας διακόψουν τη σύνδεση κατά τη διάρκεια του online μαθήματος αγγλικών σας, μόνο και μόνο για να κάνουν αυτόματο update.

5. Για να βελτιώσετε τον ήχο που σας ακούν και τους ακούτε στο online μάθημα κάντε λίγες δοκιμές.
Συνδέστε μικρά ηχεία στη συσκευή σας. Μάλλον θα ακούτε πιο καλά.
Επίσης δοκιμάστε ακουστικά με μικρόφωνο. Ίσως προτιμήσετε την ποιότητα που ακούτε και σας ακούν.
Επιλέξτε τελικά ό,τι αποδίδει καλύτερα.

Αν φροντίσετε σταδιακά τα παραπάνω βήματα, τα online αγγλικά σας θα κυλάνε άψογα.
Απολαύστε τα Αγγλικά σας
online στο eLingua με το πεπειραμένο προσωπικό και το ασφαλές, μαθητοκεντρικό του σύστημα!