Στην εποχή που η τεχνολογία είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας και που όλες οι δραστηριότητές μας είναι άρρηκτα δεμένες με αυτήν, δεν θα μπορούσαμε να αγνοήσουμε την επίδραση της στην εκπαίδευση.

Ο κλάδος της εκπαίδευσης ξεκίνησε με δειλά βήματα τα τελευταία χρόνια να ενσωματώνει την τεχνολογία στην εκπαιδευτική διαδικασία, αλλά στο e-Lingua ξεκίνησε από το 2002. Δεν είναι τυχαία η από τότε ονομασία του φροντιστηρίου «e-Lingua».
Μέχρι που μπήκε στη ζωή μας η πανδημία και μας ανάγκασε να δούμε τη χρήση της τεχνολογίας μέσα από τα online μαθήματα αγγλικών ως τη μία και μοναδική λύση.
Στο e-Lingua ανταποκριθήκαμε σε αυτή την πρόκληση άμεσα και αποτελεσματικά. Δεν χάθηκε κανένα μάθημα από τον Μάρτιο του 2020 και τα αποτελέσματα ήταν θεαματικά αφού ολόκληρες τάξεις πέτυχαν τους στόχους τους όπως την επιτυχία σε εξετάσεις, αποκλειστικά και μόνο μέσω online μαθημάτων αγγλικών.

Εκτός όμως από την υποχρεωτική χρήση των διαδικτυακών μαθημάτων λόγω της καραντίνας, πολλοί μαθητές βρήκαν αυτή τη μέθοδο πιο εξυπηρετική και σε κανονικές συνθήκες.
Έτσι μέχρι και σήμερα σημαντικό ποσοστό των μαθητών του e-Lingua που ανήκουν στις φυσικές του τάξεις, πολλές φορές παραμένουν στο σπίτι και συνδέονται από εκεί γιατί τους διευκολύνει. Είτε λόγω μικρής αδιαθεσίας που όμως δεν τους στερεί το μάθημα, είτε για εξοικονόμηση χρόνου ώστε να προλάβουν και τις άλλες υποχρεώσεις τους, είτε γιατί δεν υπάρχει διαθέσιμος συγγενής να τα φέρει και να τα πάρει στο σχόλασμα κλπ.

Γιατί λοιπόν να διαλέξει κάποιος online αγγλικά για το παιδί του και Γιατί συγκεκριμένα στο e-Lingua;

  1. Το πιο σημαντικό πλεονέκτημα της διαδικτυακής εκπαίδευσης είναι ότι καταργούνται οι αποστάσεις. Όσο μακριά και αν βρίσκεται κανείς έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει μαθήματα της αρεσκείας του και υψηλής ποιότητας τα οποία μπορεί να μην είναι διαθέσιμα στην περιοχή όπου μένει.
  2. Η σύγχρονη μορφή διαδικτυακής εκπαίδευσης παρέχει τη δυνατότητα αλληλεπίδρασης μεταξύ του εκπαιδευτικού και του εκπαιδευμένου. Διαθέτουμε όλα τα μέσα για ένα ζωντανό μάθημα με ποικιλία δραστηριοτήτων και υλικού αλλά και της άμεσης επαφής μέσω πλατφόρμας που δίνει τη δυνατότητα για ανταλλαγή μηνυμάτων, για επίλυση αποριών και ανάθεση εργασιών.
  3. 3. Τέλος τα πολυμέσα που χρησιμοποιούνται κάνουν τα online μαθήματα αγγλικών του eLingua πολύ ελκυστικά και διαδραστικά για τους μαθητές.
    Οι απεριόριστες δυνατότητες της σύγχρονης τεχνολογίας δεν αφήνουν τον διαδικτυακό μαθητή αμέτοχο σε οποιονδήποτε τομέα. Ο εξ αποστάσεως μαθητής συμμετέχει ισάξια στο μάθημα αλλά και στο παιχνίδι, στο χορό και στις εορταστικές εκδηλώσεις της τάξης του.
    Συμμετέχει ισάξια και ισόποσα μαζί με τα παιδιά που παρακολουθούν το μάθημα στη φυσική τάξη του φροντιστηρίου μας.

Ουσιαστικά λοιπόν, η διαδικτυακή εκμάθηση της γλώσσας στο e-Lingua δεν υστερεί σε τίποτα από την δια ζώσης παρουσία και δίνει στον μαθητή τη δυνατότητα να καρπωθεί τα οφέλη της, με εκπληκτικά αποτελέσματα. Καλύτερα από αυτά που είχε ως τώρα σε προηγούμενες απόπειρες σε φροντιστήρια ή ιδιαίτερα.

Ασημίνα Παπακωνσταντίνου
Καθηγήτρια Αγγλικής
με 20ετή εργασιακή πείρα στο e-Lingua

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο μας!