Η εκπαιδευτική ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ του e-Lingua

Η γνώση δίνει στον άνθρωπο χαρά, δύναμη, αυτοπεποίθηση, αισιοδοξία.
Επομένως, η διαδικασία απόκτησης της γνώσης μόνο ευχάριστη, γοητευτική και ελκυστική μπορεί να είναι.
Αυτό θέλουμε να διασφαλίζουμε κι εμείς για τους μαθητές μας μέσα από τη μεθοδολογία μας.

Η μεθοδολογία μας είναι ΜΑΘΗΤΟΚΕΝΤΡΙΚΗ

Ο κάθε μαθητής μας είναι ξεχωριστός, με τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία του. Όλοι έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις και ίσες ευκαιρίες να αναπτυχθούν.
Αξιοποιούμε ως βασική αξία ζωής την αγάπη για τον άνθρωπο και διδάγματα από παιδαγωγικές θεωρίες, με προεξάρχουσα τη Θεωρία της πολλαπλής ευφυΐας (Multiple Intelligence Theory) του Howard Gardner. Πιο συγκεκριμένα:

 • Επιλέγουμε βιβλία με προσεγμένο παιδαγωγικό και ανθρωπιστικό περιεχόμενο.
 • Οργανώνουμε το μάθημα γύρω από το τραπέζι για την ανάπτυξη του ομαδικού πνεύματος και της ατομικής ευθύνης ταυτόχρονα.
 • Επιλέγουμε άριστο καθηγητικό προσωπικό που χαίρεται να υλοποιεί τους στόχους αυτούς.
 • Ενθαρρύνουμε και επιβραβεύουμε σε σταθερή βάση κάθε θετική συμπεριφορά των μαθητών μας και κάθε βελτίωση της επίδοσής τους.
 • Το εκπαιδευτικό παιχνίδι κάθε μορφής παίρνει τη θέση που του αρμόζει στην εκπαιδευτική διαδικασία. Το ίδιο κάνουμε με το τραγούδι, το θέατρο, τη δημιουργία ιδεών και παρουσιάσεων από τους μαθητές μας.
 • Χρησιμοποιούμε την προηγμένη τεχνολογία που οι μαθητές τη θεωρούν καθημερινότητα στη ζωή τους, για να τους εμπλέκουμε πιο πολύ στην εκπαιδευτική διαδικασία και να μεγιστοποιούμε τα αποτελέσματά της.
  Συγκεκριμένα λειτουργούν: διαδραστικοί πίνακες, e-books μαθητών, computer games, επαναληπτικά τεστ στην τάξη με τηλεκοντρόλ και η ηλεκτρονική μας πλατφόρμα με υλικό για πρόσθετη εξάσκηση και επαναληπτικά τεστ.

Μέσω της ηλεκτρονικής μας πλατφόρμας επίσης, αν το παιδί για κάποιο λόγο έχασε το μάθημα μπορεί να παρακολουθήσει την παράδοση του μαθήματος σε βίντεο, όπως ακριβώς έγινε στην τάξη!

 

 • Αναλαμβάνουμε να καθοδηγήσουμε τους μαθητές/τριες που το χρειάζονται στον τρόπο μελέτης, ώστε σταδιακά να μάθουν πώς να διαβάζουν αποτελεσματικά στο σπίτι και να γίνουν αυτοδύναμοι/ες.
 • Ακολουθούμε το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Γλωσσών του Συμβουλίου της Ευρώπης και οδηγούμε τους μαθητές μας μόνο σε έγκυρα και αναγνωρισμένα πτυχία.

Θεωρούμε ιδιαίτερης αξίας τη στενή επικοινωνία και συνεργασία με τους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών μας για τον κοινό σκοπό μας.

φροντιστήριο-ξένων-γλωσσών-Παγκράτι2

Η Συνεργασία του e-Lingua με τους γονείς

 • Ετήσια Ημερίδα Γονέων: Μία από τις πρώτες Κυριακές του Οκτωβρίου οι γονείς κάθε τμήματος καλούνται από την καθηγήτρια του τμήματος σε δίωρη ενημερωτική ημερίδα.
  Συζητούν αναλυτικά για τους στόχους της τάξης, τη μεθοδολογία του μαθήματος, τον τρόπο μελέτης στο σπίτι και ποιος ρόλος αναλογεί σε δασκάλα, μαθητή/μαθήτρια και γονείς. Οι γονείς καταρτίζονται πώς να αξιοποιούν την ηλεκτρονική μας πλατφόρμα και τους δίνονται κωδικοί πρόσβασης.
 • Progress report: ενημέρωση γονέων 3 φορές στη διάρκεια της σχολ. χρονιάς από τη δασκάλα του παιδιού.
 • Έλεγχοι: συνάντηση κάθε τριμήνο για τον έλεγχο με τη βαθμολογία του παιδιού αναλυτικά.

Σταθερή και εύκολη επικοινωνία μέσω της ηλεκτρονικής μας πλατφόρμας. Γονείς και μαθητές ενημερώνονται και ειδοποιούνται ανά πάσα στιγμή μέσα από την ηλεκτρονική μας πλατφόρμα. Με τη χρήση του κωδικού τους από το smart phone, το tablet, το Η/Υ ή το laptop βλέπουν ενημερώσεις, το homework που έχει για το σπίτι, πότε θα γίνουν οι συναντήσεις με τη δασκάλα και ό,τι άλλο προκύψει.

Ελάτε για μια εντελώς δωρεάν διάγνωση επιπέδου γνώσεων

Μετά τη διάγνωση που γίνετε με γραπτά test δεν έχετε καμία υποχρέωση προς το elingua.

  Τι λένε για μας

  “Είμαι μητέρα δύο μαθητριών της Α’ Junior και της B’ Class. Είμαι πολύ ευχαριστημένη με τη συνεργασία που έχω εδώ και 4 χρόνια με το e-lingua. Έχει εξαιρετικές δασκάλες που αγαπούν πολύ όχι μόνο τη δουλειά τους (γι’ αυτό την κάνουν με χαρά), αλλά και το κάθε παιδί χωριστά. Ελπίζω και εύχομαι να συνεχίσουμε έτσι μέχρι και το proficiency.”


  Σοφία Χρυσανθοπούλου 8-2-2018, μητέρα δυο παιδιών

  “Στο φροντιστήριο e-lingua ουσιαστικά έμαθα όσα ξέρω από αγγλικά. Οι άνθρωποι που εργάζονται σε αυτόν τον χώρο με έκαναν πάντα να νιώθω άνετα και να εκφράζω τη γνώμη μου. Από μικρή μου άρεσε να έρχομαι για να μαθαίνω, επειδή ο τρόπος μάθησης ήταν και είναι διασκεδαστικός και πιο κοντά στην ηλικία μου λόγω της τεχνολογίας που χρησιμοποιούν και ίσως αυτό να κέρδισε το ενδιαφέρον μου στο να μάθω αγγλικά χωρίς να τα βαριέμαι.”


  Τζένιφερ Μάρκο 27-2-2018, μαθήτρια Lower

  “Είναι το καλύτερο σχολείο αγγλικών. Πολύ ασφαλές για τα παιδιά. Ο γιος μου Φάμπιο είναι πολύ χαρούμενος που πάει εδώ, το θέλει μόνος του, δεν χρειάζεται πίεση. ”


  Νερτίλα Μισλίο 27-2-2018, μητέρα παιδιού Β’ Δημοτικού

  “Είμαι πολύ ευχαριστημένη με το φροντιστήριο. Φέρνω το παιδί μου από την δευτέρα δημοτικού. Όλοι είναι υπέροχοι. Οι δάσκαλοι, ο διευθυντής, είναι όλοι τους αξιόλογοι. Και το παιδί μου είναι πολύ ευχαριστημένο και θα τα τελειώσει τα αγγλικά σ’ αυτό το σχολείο. Σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ.”


  Βέρα Μπαξεβάνη 24-2-2018, μητέρα παιδιού Γ’ Δημοτικού